• Novinky

          • Podmienky nástupu žiakov do školy v termíne od 07.04.2021
            • Podmienky nástupu žiakov do školy v termíne od 07.04.2021


            • Neplnoletý žiak školy
              Môže vstúpiť do priestorov školy na vyučovanie, pokiaľ sa preukáže povereným zamestnancom školy negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní, alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní.
              POZOR! Výsledok testu LEN v papierovej podobe (NIE v SMS formáte alebo v emaile).
              ➢ V prípadne, že žiak prekonal ochorenie COVID-19, sa zákonný zástupca preukáže potvrdením praktického lekára pre deti a dorast o prekonaní ochorenia nie starším ako 3 mesiace.
              ➢ V prípade pozitívneho člena rodiny žijúceho v spoločnej domácnosti žiaka, je zákonný zástupca povinný túto skutočnosť oznámiť škole. Následne po nariadení karantény, sa zákonný zástupca preukáže potvrdením praktického lekára pre deti a dorast o tom, že žiakovi ukončil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

              Zákonný zástupca zároveň podpisuje Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (Príloha 8a).

               

              Plnoletý žiak
              ➢ Môže vstúpiť do priestorov školy na vyučovanie, pokiaľ sa preukáže povereným zamestnancom školy negatívnym výsledkom RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní, alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní.
              POZOR! Výsledok testu LEN v papierovej podobe (NIE v SMS formáte alebo v emaile).
              ➢ V prípadne, že žiak prekonal ochorenie COVID-19, sa plnoletý žiak preukáže potvrdením praktického lekára pre deti a dorast o prekonaní ochorenia nie starším ako 3 mesiace.
              ➢ V prípade pozitívneho člena rodiny žijúceho v spoločnej domácnosti žiaka, je zákonný zástupca/plnoletý žiak povinný túto skutočnosť oznámiť škole. Následne po nariadení karantény, sa zákonný zástupca/plnoletý žiak preukáže potvrdením praktického lekára o tom, že plnoletému žiakovi ukončil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

              Plnoletý žiak zároveň podpisuje Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (Príloha 10a).

               

              Osoby sprevádzajúce žiakov/študentov do priestoroch školy (osobný asistent žiaka)
              ➢ Môže vstúpiť do priestorov školy a na vyučovanie, pokiaľ sa preukáže povereným zamestnancom školy nie starším ako 7 dní, alebo negatívnym výsledkom antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní.
              POZOR! Výsledok testu LEN v papierovej podobe (NIE v SMS formáte alebo v emaile).
              Osobný asistent zároveň podpisuje Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti (Príloha 12a).

               

              Zákonný zástupca
              ➢ Sprevádza dieťa pred školu vždy po ukončení platnosti jeho testu, pri aktualizácii nového platného negatívneho výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 nie staršieho ako 7 dní.
              ➢ V prípade nesplnenia podmienok nástupu žiaka do školy zo strany zákonného zástupcu (žiak príde bez rodiča s negatívnym výsledkom, alebo žiak príde bez rodiča po uplynutí platnosti predchádzajúceho testu) nebude žiak vpustený do priestorov školy a rodič preberá za dieťa v plnej miere zodpovednosť, nakoľko došlo k porušeniu podmienok zo strany zákonného zástupcu.
              ➢ V prípade, že zákonný zástupca žiaka, plnoletý žiak (okrem žiakov spĺňajúcich výnimku z testovania v zmysle vyhlášky ÚVZ č. 47/2021), neabsolvuje testovanie, prípadne sa zákonný zástupca /plnoletý žiak rozhodne na základe svojho presvedčenia NESPLNIŤ podmienky pre nástup na prezenčnú formu vzdelávania, sa NEBUDE žiak zúčastňovať prezenčného vyučovania. Vyučovanie však nebude prebiehať dištančnou formou (online). Zákonný zástupca / plnoletý žiak je povinný do 5 dní zabezpečiť kontakt
              so školou. Ak tak zákonný zástupca/plnoletý žiak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky, u plnoletých žiakov neplnenie školských povinností a riaditeľka školy bude kontaktovať ÚPSVaR s hlásením o jej zanedbávaní v zmysle usmernenia MŠVVaŠ SR zo dňa 4.2.2021 a zároveň žiak nebude môcť ukončiť ročník v riadnom termíne, žiak bude komisionálne preskúšaný za účelom koncoročnej klasifikácie za II. polrok školského roku.

               

              Zamestnanec školy
              ➢ Vstupuje do budovy školy s potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu na ochorenie COVID-19, alebo s potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní.
              Potvrdenie o negatívnom výsledok testu LEN v papierovej podobe (NIE v SMS formáte alebo v emaile).

              Potvrdenie je prílohou Čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti (Príloha 9a).
              Všetky potrebné prílohy sú na stránke školy.

               

              Ing. Eva Macholdová
                      riaditeľka

               

              Čestné vyhlásenia o bezinfekčnosti na stiahnutie:

              Priloha_8a_zastupca_ziaka(A).pdf

              Priloha_10a__plnolety_ziak(A).pdf

              Priloha_9a_zamestnanec(A).pdf

               

               

          • OZNAM o nástupe žiakov do školy od 04.03.2021!
            • OZNAM o nástupe žiakov do školy od 04.03.2021!

            • Riaditeľka Spojenej školy, Alejová 6 v Košiciach oznamuje žiakom a ich zákonným zástupcom, že nástup žiakov do školy bude dňa 04.03.2021 (štvrtok), na základe splnenia podmienok nástupu (negatívny RT-PCR, alebo negatívny antigénový test  žiaka,  zamestnanca nie starší ako 7 dní). Alokované triedy v Rankovciach do 8.3.2021 neotvárame.

              Ing.Eva Macholdová

                 riaditeľka

                                                                                                                                               I

          • Vážení kolegovia, rodičia, milí žiaci!
            • Vážení kolegovia, rodičia, milí žiaci!

            • Na základe odporúčaní RÚVZ, Bezpečnostnej rady a Krízového štábu mesta Košice zo soboty 6.2.2021 a pokynu zriaďovateľa OU Košice sa činnosť našej školy od pondelka 8.2.2021 neobnovuje. Pokračujeme v dištančnom vzdelávaní do odvolania.

          • Nové usmernenie nástupu do školy!
            • Nové usmernenie nástupu do školy!

            • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci.

              Po kontaktovaní žiakov, rodičov, zákonných zástupcov žiakov  sme zistili, že väčšina z nich z obavy o svoje zdravie a s ohľadom na epidemiologickú  situáciu v Košiciach a Košiciach okolí nám oznámila, že do školy nenastúpia a žiadajú o ospravedlnenie neúčasti na prezenčnom vyučovaní. Ďalej prejavili záujem o pokračovanie v dištančnom vzdelávaní.

              Preto od 8.2.2021 pokračujeme vo výučbe  dištančne.

              Nové informácie zverejníme ihneď ako budú dostupné.

                            

          • NÁVRAT ŽIAKOV DO ŠKOLY
            • NÁVRAT ŽIAKOV DO ŠKOLY

            • Vážení rodičia, kolegovia, milí žiaci!

              V zmysle manuálu Návrat do škôl vydaného MŠVVaŠ SR Vám oznamujem, že dňom

                                                            8.2.2021 o 8.00

              začína na našej škole prezenčná výučba vo všetkých ročníkoch Odborného učilišťa

              vrátane alokovaného pracoviska Rankovce 10 a Praktickej školy.

              Podmienkou nástupu do školy je negatívny test na ochorenie COVID 19 nie starší ako 7 dní resp. potvrdenie o prekonaní ochorenia COVID 19 nie skôr ako pred 3 mesiacmi.

              Preto Vás upozorňujem, aby ste si zabezpečili uvedené doklady a mohli sa nimi preukázať pri nástupe do školy.

              Ak sa Vám nepodarí z akéhokoľvek dôvodu zrealizovať testovanie v najbližších dňoch, nastúpiť do školy môžete aj neskôr po otestovaní sa..

              V prípade, ak žiak neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa  nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak:

              1. škola eviduje neprítomnosť žiaka ako ospravedlnenú absenciu,

              2. zákonný zástupca alebo plnoletý žiak je povinný zabezpečiť kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

              3. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 2, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka, 8

              4. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

              V prípade, že sa zamestnanec školy nezúčastní zo subjektívnych dôvodov testovania a nevzťahuje sa na neho výnimka z testovania, oznámi to zamestnávateľovi, ktorý nasledujúce možnosti:

               · môže sa dohodnúť s pedagogickým zamestnancom alebo odborným zamestnancom, že bude zapojený do dištančného vzdelávania žiakov, ak ho škola uskutočňuje a zamestnávateľ ho potrebuje na jeho realizáciu,

              · môže sa dohodnúť s nepedagogickým zamestnancom na práci z domu, pokiaľ to povaha jeho práce umožňuje (napr. ekonómka školy),

              · môže sa dohodnúť so zamestnancom na čerpaní dovolenky (§ 111 ods. 1 Zákonníka práce),

              · môže sa dohodnúť so zamestnancom na čerpaní pracovného voľna bez náhrady mzdy (tzv. prekážka v práci na strane zamestnanca) podľa § 141 ods. 3 písm. c) Zákonníka práce.

              V prípade nových informácií zo strany Ministerstva školstva VVaŠ SR budeme stránku aktualizovať.

              Pozdravujem Vás všetkých                                                                    

                                                                                                                              

              Ing. Eva Macholdová

                 riaditeľka školy

          • Školský rok 2020/21
            • Školský rok 2020/21

            • Vyučovanie prebieha podľa rozvrhu hodín ako zvyčajne.

              Budova školy sa otvára o 8,00. Žiaci prejdú ranným filtrom – meranie teploty, nasadenie rúška, dezinfekcia rúk.

              Od 11.30 do 12.30 stravovanie  v školskej jedálni podľa pokynov vyučujúcich.

              Škola zabezpečuje dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci a odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú,  dezinfekciu dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne dvakrát denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

              Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby. Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy a žiaka školy.

              Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.),  prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy  a čestným prehlásením o bezinfekčnosti.

               

          • VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI
            • VYHLÁSENIE O BEZINFEKČNOSTI

            • Zákonný zástupca alebo plnoletý žiak

              Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do strednej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie o bezinfekčnosti o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia. Pri prerušení viac ako 5 pracovných dní (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast.

              V prípade, že u žiaka je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.